Coronatest voor bedrijven

Preventief testen is een goede uitkomst voor bedrijven waarbij thuiswerken geen optie is en 1.5 meter afstand houden niet makkelijk gerealiseerd kan worden. Hiermee wordt een veilige werkomgeving gecreëerd. 

Test uw werknemers

Prijzen

Laag geprijsd testen bij Testservice

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd

Service

Direct testen bij het bedrijf of bij onze teststraten

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorg professionals

De voordelen van preventief testen

Hoe werkt een preventieve teststrategie?

Een preventieve teststrategie is mogelijk met een PCR-test voor bedrijven of een sneltest voor bedrijven. Door werknemers tweemaal per week te testen, wordt werken op locatie weer mogelijk.

Wij zorgen er samen met het bedrijf voor dat het vrijwel onmogelijk is dat er besmette medewerkers op de werkvloer verschijnen. Dit doen wij door de volgende stappen te ondernemen:

  1. Op vaste ochtenden worden de medewerkers getest voor ze de werkvloer betreden
  2. Werknemers met een negatieve testuitslag kunnen met een gerust hart aan het werk gaan
  3. Werknemers met een positieve testuitslag worden volgens de wettelijke meldingsplicht gemeld bij de GGD en zullen niet op de werkvloer verschijnen

Ja, ik wil ook een Coronavrije werkvloer voor mijn medewerkers en klanten

Preventieve teststrategie voor bedrijven

Creëer een veilige werkomgeving met een preventief testbeleid voor werknemers die geen klachten hebben en waarvan niet bekend is dat ze zijn blootgesteld aan het corona virus. Het preventief testen van mensen zonder klachten en zonder bekende blootstelling helpt vroegtijdig besmettingen opsporen en uitbraak situaties voorkomen. 

coronatest voor bedrijven preventief testen

PCR-test of antigeen sneltest voor bedrijven

Bij het kiezen van een test is het belangrijk om onderscheid te maken tussen werknemers met klachten en werknemers zonder klachten.

Een werknemer heeft wel klachten

Wanneer een medewerker klachten heeft wil het bedrijf zo snel mogelijk weten of deze medewerker besmet is met het coronavirus. Voor de snelheid kan dit het best getest worden door middel van een CE-gevalideerde antigeen sneltest. De GGD route kost vaak 48 uur, terwijl de uitslag van een antigeen sneltest binnen 15 minuten bekend is. 

Een werknemer heeft geen klachten

Wanneer een werknemer geen klachten heeft, zijn de testresultaten altijd minder betrouwbaar dan wanneer iemand wel klachten ervaart. Dit geldt zowel voor de antigeen sneltest als voor de PCR-test. Ondanks deze relatief lagere betrouwbaarheid geeft een negatieve uitslag wel aan dat de geteste persoon op dat moment niet besmettelijk is. Dit betekent dat zelfs wanneer een persoon toch corona blijkt te hebben, de kans dat deze persoon andere mensen besmet in de eerste 72 uur na de test zeer klein is.

Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Preventief testen zorgt ervoor dat je als bedrijf een veilige werkomgeving creëert voor je werknemers. Daarnaast kun je de meeste werkzaamheden zo goed mogelijk door laten lopen tijdens de crisis. 

Samenwerking met Testservice.nl

  • Medische BV met BIG geregistreerde artsen
  • Ervaren zorgmedewerkers
  • RIVM gevalideerde testen en lab
  • Alle wettelijke procedures m.b.t. AVG, meldingsplicht en medische afvalverwerking
  • Wij nemen alle taken en verantwoordelijkheden rond het testen over van het bedrijf
  • Bedrijf betaalt achteraf als er incidenten zijn geweest of reiscertificaten nodig waren