Coronatest Amsterdam

Boek eenvoudig en snel je coronatest in Amsterdam. Testservice biedt de antigeen sneltest of PCR-test aan inclusief QR-code voor de CoronaCheck app en internationaal reiscertificaat.

Maak direct een afspraak

Antigeen sneltest

€39,-

PCR-test

€89,-

Spoed PCR-test

€149,-

Snelle uitslag

Direct uitslag bij sneltest en spoed PCR-test. Budget PCR-test volgende ochtend vóór 9:00.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Zakelijk op locatie testen mogelijk of op onze locatie. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorgprofessionals.

Onze testlocatie in Amsterdam

Amsterdam Centrum

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam
pcr test antigeen sneltest corona

Het verschil tussen de sneltest en PCR-test

Een PCR-test is zeer gevoelig en detecteert zowel hoge als lage concentraties van het virus in je lichaam. Hierdoor is de uitslag betrouwbaarder dan de uitslag van een antigeen sneltest. Een PCR-test kan echter alleen in een laboratorium worden uitgevoerd en geanalyseerd. Voor de sneltest is geen laboratorium nodig, waardoor de uitslag een stuk sneller gegeven kan worden. Bij een PCR-test is de uitslag gemiddeld na 48 uur bekend, bij een sneltest gemiddeld na 30 minuten.

Daarnaast is een PCR-test geschikt voor het reizen naar het buitenland. Een antigeen-sneltest is dit vaak niet. Bijna alle landen hebben momenteel een inreisbeperking aan binnenkomende reizigers opgelegd om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Een negatieve PCR-testuitslag en een begeleidend certificaat zijn vaak noodzakelijk om naar een land te reizen. De PCR-testen van Testservice.nl zijn inclusief een internationaal reiscertificaat en geschikt voor zowel particulieren als bedrijven.

Hoe werkt een sneltest?

De test wordt met behulp van een wattenstaafje via de neus en mond afgenomen. Dit wordt ook wel een nasofaryngeale swab genoemd. De sneltesten zijn een stuk gebruiksvriendelijker dan de corona testen die bij de meeste mensen bekend zijn, omdat ze minder diep de neus in gaan. De test is geschikt voor zelfafname, maar dient wel afgenomen te worden onder begeleiding van een zorgprofessional.

Wanneer het materiaal is afgenomen is het direct mogelijk om te testen, waardoor de resultaten snel beschikbaar zijn. Het testmateriaal wordt onderzocht op eiwitten (antigenen) van het virus. Op basis daarvan kan er worden vastgesteld of je wel of niet besmet bent met het virus.

De antigeen sneltesten worden gebruikt bij zowel mensen met symptomen als mensen zonder symptomen. In het geval van klachten wordt de test altijd door een zorgprofessional afgenomen. De sneltest is voor iedereen die wil weten of hij of zij op dat moment besmet is met het coronavirus.

Uitslag sneltest

Doordat het direct mogelijk is om het afgenomen materiaal te testen op antigenen, is het mogelijk om zeer snel de uitslag te krijgen. Gemiddeld ontvang je de uitslag binnen 30 minuten. Wanneer een testuitslag positief is geldt er een meldingsplicht naar de GGD en wordt verdere opvolging van de officiële stappen in gang gezet.

Wanneer heb je een Corona sneltest nodig?

De antigeen-sneltest is bedoeld voor iedereen met klachten die wil weten of hij of zij op dat moment besmet is met het coronavirus. Wanneer er geen sprake is van symptomen, maar je bijvoorbeeld in contact bent geweest met een positief getest persoon, raden wij je een PCR-test aan. Echter is het ook mogelijk om zonder klachten een sneltest te doen, bijvoorbeeld in het geval van evenementen of bij werknemers die op locatie willen werken.

Hoe betrouwbaar is een sneltest?

De antigeen sneltesten die wij gebruiken zijn CE-gecertificeerd en officieel gevalideerd door het RIVM. Bij een negatieve test is de kans zeer aannemelijk dat je niet besmettelijk bent, maar dit is niet met 100% zekerheid uit te sluiten. De antigeen sneltest meet namelijk alleen virusdeeltjes die zich al hebben ontwikkeld in het lichaam (vanaf 3-5 dagen). Het kan daardoor voorkomen dat je wel al besmet bent, maar dat de virusdeeltjes zich nog niet hebben ontwikkeld. Hierdoor is het mogelijk dat je na een sneltest een negatieve uitslag krijgt, maar wel al besmettelijk bent voor anderen. De sneltest is dus betrouwbaar, maar kan geen 100% garantie geven dat een negatief testresultaat daadwerkelijk betekent dat je niet besmet bent met het coronavirus.

sneltest corona

Maak direct een afspraak voor een coronatest.

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Boek dan opvolgend in het boekingssysteem elke persoon apart met zijn/haar persoonsgegevens.

Maak direct een afspraak