Coronatest België vakantie & reizen

Ga je op vakantie heb je hiervoor een coronatest nodig? Bij ons kan je deze test gemakkelijk en snel afnemen, in heel Nederland. Onze sneltesten & PCR-testen zijn RIVM gevalideerd en inclusief internationaal reiscertificaat. Daarbij ontvang je ook een QR-code geschikt voor de CoronaCheck-app. Lees direct welke test je nodig hebt.

PCR-test

€99,-

Antigeen sneltest

€45,-
bij elke test

Welke coronatest voor België?

Eisen België aan reisverklaring

Reizigers die niet in België wonen dienen een negatieve PCR-test mee te nemen. De PCR-test mag niet langer dan 72 uur voor vertrek naar België zijn afgenomen. Nederlanders die naar België reizen en meer dan 48 uur in het land blijven, moeten verplicht 10 dagen in zelfquarantaine. Op dag 1 en dag 7 na aankomst in België dien je een verplichte PCR-test laten afnemen. Een antigeen sneltest is niet geschikt voor reizen naar België.

Wanneer je in het bezit bent van een coronabewijs is een negatieve testuitslag niet verplicht om toegang te krijgen tot het land.

Leeftijdsgrens coronatest voor België

De bovenstaande testverplichting om België in te mogen reizen geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Boek hier de coronatest voor België

Locaties PCR-test met reiscertificaat België

Amsterdam

Palamedesstraat 1, 1054 HS Amsterdam

Amsterdam

Plantage Muidergracht 53, 1018 TM Amsterdam

Amsterdam

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam

Amsterdam

IJsbaanpad 12, 1076CV, Amsterdam

Hoofddorp

Kruisweg 601, 2132 NA, Hoofddorp

Diemen

Stammerhove 3, 1112 VA, Diemen

Haarlem

Amsterdamsevaart 26, 2032 EB, Haarlem

Den Haag

Boekhorststraat 12, 2512 CR, Den Haag
vakantie belgië corona reizen

Reisadvies buitenland

Bijna alle landen hebben momenteel inreisbeperkingen opgelegd aan binnenkomende reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom moet je momenteel in veel landen een negatieve corona testuitslag tonen om het land binnen te komen. Hier boek je eenvoudig je coronatest voor België.

De situatie omtrent coronamaatregelen in België en de vereiste documenten veranderen regelmatig. Een actueel overzicht met alle maatregelen en eisen kun je vinden middels het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ANWB Reiswijzer.

Op vakantie naar België in 2021

Als buurland van Nederland is België een bekende vakantiebestemming. Van strandvakanties aan de Belgische kust tot kamperen in de Ardennen, er valt genoeg te ontdekken. Ook staat België bekend om haar diverse steden zoals Antwerpen, Brugge, Leuven en Brussel.

Alles over het reiscertificaat

Wanneer je een negatieve PCR-testuitslag hebt, ontvang je van ons een internationaal reiscertificaat. Met deze reisverklaring kun je Griekenland betreden. Het document wordt op 5 punten gecontroleerd:

  • Type test: bij ons is dat de ‘PCR’
  • Testresultaat: dient negatief te zijn
  • Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort
  • Datum en tijd van afname van de test
  • Gegevens van het instituut of het laboratorium dat de test afnam

Wat is een coronatest?

Met een coronatest kan worden aangetoond of iemand besmet is met het COVID-19 virus. Er zijn verschillende soorten coronatesten, zoals een antigeen sneltest en een PCR-test. Een antigeen sneltest geeft binnen 30 minuten de uitslag, waardoor je direct weet of je op dat moment besmet bent met het virus. De uitslag van een PCR-test duurt iets langer (max. 24 uur), maar geeft tevens een iets nauwkeuriger resultaat. Bovendien komt de PCR-test met een internationaal reiscertificaat, wat een vereiste is om veel landen binnen te komen. Bij een antigeen sneltest krijg je een ander soort certificaat, die vaak niet geschikt is om mee te reizen.

Op vakantie naar België? Zowel de antigeen sneltest als de PCR-test (inclusief reiscertificaat) kunnen worden afgenomen op een van onze vijf testlocaties. Boek hier gemakkelijk een afspraak op de door jou gewenste datum!

Kosten PCR-test en antigeen sneltest voor reizen naar België

De kosten voor een PCR-test zijn vanaf €99,-. Ben je vóór 12:00 uur getest? Dan ontvang je diezelfde dag nog de uitslag. Na 12:00 uur testen betekent dat je uiterlijk 24 uur later de uitslag ontvangt. De PCR-test is inclusief internationaal corona reiscertificaat.

Certificaat

Bij een negatieve uitslag ontvang je van ons een internationaal reiscertificaat.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Thuis en op locatie testen mogelijk. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorg professionals.

Wil jij deze zomer op vakantie naar België?

Wil je deze zomer op vakantie of op reis? Boek gemakkelijk en snel een PCR-test met certificaat of sneltest op een van onze testlocaties. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Maak direct een afspraak