Coronatest België vakantie & reizen

Ga je op vakantie en heb je hier een coronatest voor nodig als toegangsbewijs? Bij ons kun je een PCR-test en antigeen sneltest gemakkelijk en snel afnemen door heel Nederland. Onze testen zijn RIVM gevalideerd en komen inclusief internationaal reiscertificaat. Daarbij ontvang je ook een QR-code geschikt voor de CoronaCheck-app. Lees direct welke test je nodig hebt.

Maak direct een afspraak

Antigeen sneltest

€39,-

PCR-test

€89,-

Spoed PCR-test

€129,-

Welke coronatest voor België?

Disclaimer: Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. Voor de meest recente informatie betreft de benodigde test kijk op Nederland wereldwijd.

Eisen België aan reisverklaring

Reizigers die niet in België wonen dienen een negatieve antigeen sneltest mee te nemen. De test mag niet ouder zijn dan 36 uur voor aankomst in België.

Wanneer je in het bezit bent van een coronabewijs is een negatieve testuitslag niet verplicht om toegang te krijgen tot het land.

Leeftijdsgrens coronatest voor België

De bovenstaande testverplichting om België in te mogen reizen geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Boek hier de coronatest voor België

Locaties PCR-test met reiscertificaat België

Amsterdam Centrum

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam
vakantie belgië corona reizen

Reisadvies buitenland

Bijna alle landen hebben momenteel inreisbeperkingen opgelegd aan binnenkomende reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom moet je momenteel in veel landen een negatieve corona testuitslag tonen om het land binnen te komen. Hier boek je eenvoudig je coronatest voor België.

De situatie omtrent coronamaatregelen in België en de vereiste documenten veranderen regelmatig. Een actueel overzicht met alle maatregelen en eisen kun je vinden middels het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ANWB Reiswijzer.

Op vakantie naar België in 2022

Als buurland van Nederland is België een bekende vakantiebestemming. Van strandvakanties aan de Belgische kust tot kamperen in de Ardennen, er valt genoeg te ontdekken. Ook staat België bekend om haar diverse steden zoals Antwerpen, Brugge, Leuven en Brussel.

Alles over het reiscertificaat

Wanneer je een negatieve PCR-testuitslag hebt, ontvang je van ons een internationaal reiscertificaat. Met deze reisverklaring kun je Griekenland betreden. Het document wordt op 5 punten gecontroleerd:

  • Type test: bij ons is dat de ‘PCR’
  • Testresultaat: dient negatief te zijn
  • Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort
  • Datum en tijd van afname van de test
  • Gegevens van het instituut of het laboratorium dat de test afnam

Wat is een coronatest?

Met een coronatest kan worden aangetoond of iemand besmet is met het COVID-19 virus. Er zijn verschillende soorten coronatesten, zoals een antigeen sneltest en een PCR-test. Een antigeen sneltest geeft in een kort tijdsbestek de uitslag, waardoor je direct weet of je op dat moment besmet bent met het virus. De uitslag van een PCR-test duurt iets langer, maar geeft tevens een iets nauwkeuriger resultaat. Bovendien komt de PCR-test met een internationaal reiscertificaat, wat een vereiste is om veel landen binnen te komen. Bij een antigeen sneltest krijg je een ander soort certificaat, die vaak niet geschikt is om mee te reizen.

Op vakantie naar België? Zowel de antigeen sneltest als de PCR-test (inclusief reiscertificaat) kunnen worden afgenomen op een van onze testlocaties. Boek hier gemakkelijk een afspraak op de door jou gewenste datum!

Kosten testen voor reizen naar België

Bij Testservice.nl boek je eenvoudig een coronatest voor competitieve prijzen. Boek je coronatest hier.

Snelle uitslag

Direct uitslag bij sneltest en spoed PCR-test. Budget PCR-test zelfde dag uitslag vóór 22:00.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Zakelijk op locatie testen mogelijk of op onze locaties. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorgprofessionals.

Wil jij dit jaar op vakantie naar België?

Wil je dit jaar op vakantie of op reis? Boek gemakkelijk en snel een PCR-test of antigeen sneltest met reiscertificaat op een van onze testlocaties. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Maak direct een afspraak