Coronatest Denemarken vakantie & reizen

Ga je op vakantie heb je hiervoor een coronatest nodig? Bij ons kan je deze test gemakkelijk en snel afnemen, in heel Nederland. Onze sneltesten & PCR-testen zijn RIVM gevalideerd en inclusief internationaal reiscertificaat. Daarbij ontvang je ook een QR-code geschikt voor de CoronaCheck-app. Lees direct welke test je nodig hebt.

PCR-test

€99,-

Antigeen sneltest

€45,-
bij elke test

Welke coronatest is nodig voor Denemarken?

Eisen Denemarken reiscertificaat

Het is niet mogelijk Denemarken in te reizen zonder een negatieve coronatest te laten zien, mits je in het bezit bent van een coronabewijs. 

De test mag niet langer dan 24 uur voor vertrek zijn afgenomen. Dit mag zowel een PCR-test als een antigeen sneltest zijn.  Op het vliegveld moet je bij aankomst een sneltest doen. Alle reizigers moeten 10 dagen in quarantaine bij aankomst in Denemarken. Op dag 4 van de quarantaine mag je opnieuw een PCR-test doen, als deze negatief is mag je uit quarantaine. De maatregel geldt ook voor bus-, trein-, boot- en autovervoer. Bij de Duits/Deense grens wordt geen Nederlandstalige test geaccepteerd. In het Engels wordt deze wel geaccepteerd.

Leeftijdsgrens PCR-test Denemarken

De bovenstaande regels voor een vakantie Denemarken corona gelden voor reizigers van 12 jaar of ouder.

Boek hier de coronatest voor Denemarken

Locaties PCR-test met reiscertificaat Denemarken

Amsterdam

Palamedesstraat 1, 1054 HS Amsterdam

Amsterdam

Plantage Muidergracht 53, 1018 TM Amsterdam

Amsterdam

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam

Amsterdam

IJsbaanpad 12, 1076CV, Amsterdam

Hoofddorp

Kruisweg 601, 2132 NA, Hoofddorp

Diemen

Stammerhove 3, 1112 VA, Diemen

Haarlem

Amsterdamsevaart 26, 2032 EB, Haarlem

Den Haag

Boekhorststraat 12, 2512 CR, Den Haag
vakantie Denemarken corona reizen

Reisadvies buitenland

Bijna alle landen hebben momenteel inreisbeperkingen opgelegd aan binnenkomende reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom moet je momenteel in bijna alle landen een negatieve corona testuitslag tonen om het land binnen te komen.

De inreisbeperkingen van Denemarken veranderen regelmatig. Mocht je van plan zijn naar dit land te reizen, is het dus van belang dat je op de hoogte bent van de huidige corona maatregelen. Een overzicht hiervan kun je vinden middels het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ANWB Reiswijzer.

Op vakantie naar Denemarken in 2021

Denemarken is een vakantieland voor natuurliefhebbers. De diverse fjorden, bossen en meren zijn perfect voor een actieve vakantie. Ga voor fietstochten door de diepe bossen in Noord-Jutland of langs de velden en boomgaarden op Funen. Ook voor vissen kan je terecht langs de kust van Langeland of de Westkust. Daarnaast heeft Denemarken diverse steden zoals Kopenhagen, Aarhus, Odense en Aalborg.

Alles over het reiscertificaat

Bij een negatief testresultaat krijg je van ons een reiscertificaat. Het certifcaat van de PCR-test en antigeen sneltest zijn echter wel verschillend. Check dus goed welk certificaat vereist is voor jouw vakantieland.

Om Denemarken binnen te komen zijn beiden certificaten geschikt. Het document wordt op vijf punten gecontroleerd:

  • Type test: een antigeen sneltest of een PCR-test
  • Testresultaat: dient negatief te zijn
  • Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort
  • Datum en tijd van afname van de test
  • Gegevens van het instituut of het laboratorium dat de test afnam

Wat is een coronatest?

Een coronatest is een test waarmee kan worden vastgesteld of iemand besmet is met het COVID-19 virus. Testservice biedt verschillende soorten coronatesten, zoals een antigeen sneltest en een PCR-test. Een antigeen sneltest laat binnen 30 minuten de uitslag zien, waardoor je direct weet of je op dat moment besmet bent met het virus. De uitslag van een PCR-test duurt maximaal 24 uur, maar geeft een iets nauwkeuriger resultaat. De antigeen sneltest is in veel gevallen niet geschikt om mee te reizen. Echter is voor Denemarken een negatieve antigeen sneltest uitslag wel voldoende om toegang te krijgen tot het land.

Voor de antigeen sneltest en de PCR-test kan je terecht op een van onze vijf testlocaties. Boek snel een afspraak op de door jou gewenste datum en ga goed voorbereid op reis!

Kosten PCR-test voor reizen

De kosten voor een antigeen sneltest zijn €45,- Het resultaat ontvang je daarbij binnen 15 minuten. De kosten voor een PCR-test bedragen €99,- Ben je vóór 13:00 uur getest? Dan ontvang je diezelfde dag nog de uitslag. Na 13:00 uur testen betekent dat je uiterlijk 24 uur later de uitslag ontvangt. Beiden testen zijn inclusief het benodigde certificaat om Denemarken binnen te komen.

Certificaat

Bij een negatieve uitslag ontvang je van ons een internationaal reiscertificaat.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Thuis en op locatie testen mogelijk. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorg professionals.

Wil jij deze zomer op vakantie naar Denemarken?

Wil je deze zomer op vakantie of op reis? Boek gemakkelijk en snel een PCR-test met certificaat of sneltest op een van onze testlocaties. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Maak direct een afspraak