Coronatest Italië vakantie & reizen

Ga je op vakantie heb je hiervoor een coronatest nodig? Bij ons kan je deze test gemakkelijk en snel afnemen, in heel Nederland. Onze sneltesten & PCR-testen zijn RIVM gevalideerd en inclusief internationaal reiscertificaat. Daarbij ontvang je ook een QR-code geschikt voor de CoronaCheck-app. Lees direct welke test je nodig hebt.

PCR-test

€99,-

Antigeen sneltest

€45,-
bij elke test

Welke coronatest is nodig voor Italië?

Eisen Italië aan reisverklaring

Om naar Italië te reizen is een negatieve PCR-test met reiscertificaat of antigeen sneltest (met non COVID verklaring) verplicht. De test en het certificaat mogen daarbij niet ouder zijn dan 48 uur voor aankomst.

Wanneer je in het bezit bent van een coronabewijs is een negatieve testuitslag niet verplicht om toegang te krijgen tot het land.

Leeftijdsgrens PCR-test voor Italië

De bovenstaande eisen om Italië binnen te treden gelden voor alle reizigers. Tevens voor kinderen vanaf 0 jaar.

Boek hier de coronatest voor Italië

Locaties PCR-test met reiscertificaat Italië

Amsterdam

Palamedesstraat 1, 1054 HS Amsterdam

Amsterdam

Plantage Muidergracht 53, 1018 TM Amsterdam

Amsterdam

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam

Amsterdam

IJsbaanpad 12, 1076CV, Amsterdam

Hoofddorp

Kruisweg 601, 2132 NA, Hoofddorp

Diemen

Stammerhove 3, 1112 VA, Diemen

Haarlem

Amsterdamsevaart 26, 2032 EB, Haarlem

Den Haag

Boekhorststraat 12, 2512 CR, Den Haag
vakantie italie corona reizen

Reisadvies buitenland

De situatie omtrent inreisbeperkingen naar Italië en bijkomende vereisten veranderen regelmatig. Een actueel overzicht met alle maatregelen en eisen kun je vinden middels het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ANWB Reiswijzer.

Coronatest voor Italië

De meeste landen willen zeker weten dat inkomende reizigers niet besmet zijn met het coronavirus op het moment dat zij het land betreden. Daarom moet je momenteel voor vrijwel alle landen in staat zijn om een negatieve uitslag van een coronatest te laten zien.

Op vakantie naar Italië in 2021

Italië is een van Europa’s meest populaire reisbestemmingen en staat bekend om haar rijke geschiedenis, aangename klimaat en overheerlijke keuken. Italië kent veel toeristische gebieden zoals Toscane, het Gardameer, het Lago Maggiore en de Amalfikust. De bekendste en tevens meest bezochte steden zijn Rome, Milaan, Venetië, Florence en Verona, en ook de eilanden Sicilie en Sardinie trekken jaarlijks veel bezoekers.

Alles over het reiscertificaat

Wanneer je een negatieve PCR-test uitslag hebt, ontvang je een internationaal reiscertificaat. Met dit certificaat kun je vervolgens naar Italië reizen. Het document wordt op vijf punten gecontroleerd:

  • Het type test: bij ons is dat de ‘PCR’-test.
  • Het testresultaat: deze dient negatief te zijn.
  • De voor- en achternaam: dit dient overeenkomstig te zijn met het paspoort.
  • De datum en tijd van de afname van de test.
  • De gegevens van het instituut of het laboratorium dat de test afnam.

Wat is een coronatest?

Een coronatest is een test waarmee kan worden aangetoond of iemand besmet is met het COVID-19 virus. Er bestaan verschillende soorten coronatesten, zoals een antigeen sneltest en een PCR-test. Een sneltest geeft binnen 30 minuten de uitslag, waardoor je zeer snel weet of je op dat moment besmet bent met het virus. De uitslag van een PCR-test duurt iets langer (max. 24 uur), maar geeft tevens een iets nauwkeuriger resultaat. Bovendien komt de PCR-test met een internationaal reiscertificaat, wat een vereiste is om veel landen binnen te komen. Een Antigeen sneltest bevat dit niet en is daarom niet altijd geschikt om mee te reizen.

Zowel de coronasneltest als de PCR-test (inclusief reiscertificaat) kunnen worden afgenomen op een van onze vijf testlocaties. Boek gemakkelijk een afspraak voor een coronatest op de door jou gewenste datum!

Kosten PCR-test voor reizen

De kosten voor een PCR-test inclusief reiscertificaat om naar Italië te mogen reizen bedragen €99,- Ben je vóór 13:00 uur getest? Dan ontvang je diezelfde dag nog de uitslag. Na 13:00 uur testen betekent dat je uiterlijk 24 uur later de uitslag ontvangt.

Certificaat

Bij een negatieve uitslag ontvang je van ons een internationaal reiscertificaat.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Thuis en op locatie testen mogelijk. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorg professionals.

Wil jij deze zomer op vakantie naar Italië?

Wil je deze zomer op vakantie of op reis? Boek gemakkelijk en snel een PCR-test met certificaat of sneltest op een van onze testlocaties. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Maak direct een afspraak