Coronatest Italië vakantie & reizen

Ga je op vakantie en heb je hier een coronatest voor nodig als toegangsbewijs? Bij ons kun je een PCR-test en antigeen sneltest gemakkelijk en snel afnemen door heel Nederland. Onze testen zijn RIVM gevalideerd en komen inclusief internationaal reiscertificaat. Daarbij ontvang je ook een QR-code geschikt voor de CoronaCheck-app. Lees direct welke test je nodig hebt.

Maak direct een afspraak

Antigeen sneltest

€39,-

PCR-test

€89,-

Spoed PCR-test

€129,-

Welke coronatest is nodig voor Italië?

Disclaimer: Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. Voor de meest recente informatie betreft de benodigde test kijk op Nederland wereldwijd.

Eisen Italië aan reisverklaring

Om naar Italië te reizen is een negatieve antigeen sneltest (met non COVID verklaring) verplicht. De test en het certificaat mogen daarbij niet ouder zijn dan 48 uur voor aankomst.

Wanneer je in het bezit bent van een coronabewijs is een negatieve testuitslag niet verplicht om toegang te krijgen tot het land.

Leeftijdsgrens PCR-test voor Italië

De bovenstaande eisen om Italië binnen te treden gelden voor alle reizigers. Tevens voor kinderen vanaf 6 jaar.

Boek hier de coronatest voor Italië

Locaties PCR-test met reiscertificaat Italië

Amsterdam Centrum

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam
vakantie italie corona reizen

Reisadvies buitenland

De situatie omtrent inreisbeperkingen naar Italië en bijkomende vereisten veranderen regelmatig. Een actueel overzicht met alle maatregelen en eisen kun je vinden middels het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ANWB Reiswijzer.

Coronatest voor Italië

De meeste landen willen zeker weten dat inkomende reizigers niet besmet zijn met het coronavirus op het moment dat zij het land betreden. Daarom moet je momenteel voor vrijwel alle landen in staat zijn om een negatieve uitslag van een coronatest te laten zien.

Op vakantie naar Italië in 2022

Italië is een van Europa’s meest populaire reisbestemmingen en staat bekend om haar rijke geschiedenis, aangename klimaat en overheerlijke keuken. Italië kent veel toeristische gebieden zoals Toscane, het Gardameer, het Lago Maggiore en de Amalfikust. De bekendste en tevens meest bezochte steden zijn Rome, Milaan, Venetië, Florence en Verona, en ook de eilanden Sicilie en Sardinie trekken jaarlijks veel bezoekers.

Alles over het reiscertificaat

Wanneer je een negatieve PCR-test uitslag hebt, ontvang je een internationaal reiscertificaat. Met dit certificaat kun je vervolgens naar Italië reizen. Het document wordt op vijf punten gecontroleerd:

  • Het type test: bij ons is dat de ‘PCR’-test.
  • Het testresultaat: deze dient negatief te zijn.
  • De voor- en achternaam: dit dient overeenkomstig te zijn met het paspoort.
  • De datum en tijd van de afname van de test.
  • De gegevens van het instituut of het laboratorium dat de test afnam.

Wat is een coronatest?

Een coronatest is een test waarmee kan worden aangetoond of iemand besmet is met het COVID-19 virus. Er bestaan verschillende soorten coronatesten, zoals een antigeen sneltest en een PCR-test. Een sneltest geeft binnen een korte tijd de uitslag, waardoor je zeer snel weet of je op dat moment besmet bent met het virus. De uitslag van een PCR-test duurt iets langer, maar geeft tevens een iets nauwkeuriger resultaat. Bovendien komt de PCR-test met een internationaal reiscertificaat, wat een vereiste is om veel landen binnen te komen. Een Antigeen sneltest bevat dit niet en is daarom niet altijd geschikt om mee te reizen.

Zowel de coronasneltest als de PCR-test (inclusief reiscertificaat) kunnen worden afgenomen op een van onze testlocaties. Boek gemakkelijk een afspraak voor een coronatest op de door jou gewenste datum!

Kosten PCR-test voor reizen

Bij Testservice.nl boek je eenvoudig een coronatest voor competitieve prijzen. Boek je coronatest hier.

Snelle uitslag

Direct uitslag bij sneltest en spoed PCR-test. Budget PCR-test zelfde dag uitslag vóór 22:00.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Zakelijk op locatie testen mogelijk of op onze locaties. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorgprofessionals.

Wil jij dit jaar op vakantie naar Italië?

Wil je dit jaar op vakantie of op reis? Boek gemakkelijk en snel een PCR-test of antigeen sneltest met reiscertificaat op een van onze testlocaties. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Maak direct een afspraak