Coronatest Kroatië vakantie & reizen

Ga je op vakantie heb je hiervoor een coronatest nodig? Bij ons kan je deze test gemakkelijk en snel afnemen, in heel Nederland. Onze sneltesten & PCR-testen zijn RIVM gevalideerd en inclusief internationaal reiscertificaat. Daarbij ontvang je ook een QR-code geschikt voor de CoronaCheck-app. Lees direct welke test je nodig hebt.

PCR-test

€99,-

Antigeen sneltest

€45,-
bij elke test

Coronatest voor Kroatië

Veel landen hebben momenteel inreisbeperkingen opgelegd aan binnenkomende reizigers om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarom moet je momenteel voor vrijwel alle landen in staat zijn om een negatieve uitslag van een coronatest te laten zien.

Eisen Kroatië reisverklaring

Om naar Kroatië te reizen is een negatief testresultaat (die niet ouder is dan 48 uur voor aankomst) noodzakelijk. Dit mag zowel een PCR-test of een antigeen sneltest zijn. In het geval je langer dan 10 dagen in het land verblijft en je een antigeen sneltest hebt afgenomen, moet de test worden herhaald binnen tien dagen na de datum van afgifte van de eerste test. Bij een PCR-test hoeft dit niet. Daarnaast is het mogelijk om bij aankomst in Kroatië een PCR-test af te nemen, maar dien je in quarantaine te gaan tot je een negatief testresultaat binnen hebt.

Leeftijdsgrens coronatest voor Kroatië

De bovenstaande eisen gelden voor kinderen van 7 jaar of ouder.

Kosten PCR-test en antigeen sneltest voor reizen naar Kroatië

De kosten voor een antigeen sneltest om naar Kroatië te reizen bedragen €59,- De uitslag ontvang je daarbij binnen 30 minuten. De kosten voor een PCR-test bedragen €129,- Ben je vóór 13:00 uur getest? Dan ontvang je diezelfde dag nog de uitslag. Na 13:00 uur testen betekent dat je uiterlijk 24 uur later de uitslag ontvangt. Beide testen zijn inclusief het benodigde certificaat.

vakantie kroatië corona reizen

Locaties PCR-test met reiscertificaat Kroatië

Amsterdam

Palamedesstraat 1, 1054 HS Amsterdam

Amsterdam

Plantage Muidergracht 53, 1018 TM Amsterdam

Amsterdam

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam

Amsterdam

IJsbaanpad 12, 1076CV, Amsterdam

Hoofddorp

Kruisweg 601, 2132 NA, Hoofddorp

Diemen

Stammerhove 3, 1112 VA, Diemen

Haarlem

Amsterdamsevaart 26, 2032 EB, Haarlem

Den Haag

Boekhorststraat 12, 2512 CR, Den Haag
sneltest pcr test corona

Reisadvies buitenland

De situatie omtrent inreisbeperkingen naar Kroatië en bijkomende vereisten veranderen regelmatig. Een actueel overzicht met alle maatregelen en eisen kun je vinden middels het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ANWB Reiswijzer.

Op vakantie naar Kroatië in 2021

Kroatië is de afgelopen jaren populair geworden als vakantieland. Het land staat niet alleen bekend om de prachtige kustlijn, maar ook om de uitgestrekte bossen, nationale parken en grote meren. De hoofdstad van Kroatië, Zagreb, is een sfeervolle stad met veel bezienswaardigheden. Ook de steden Rovinj, Dubrovniken en Split worden veel bezocht door vakantiegangers. Kroatië staat daarnaast bekend om de vele eilanden, zoals Krk, Vis, Hvar en Brač.

Alles over het reiscertificaat

Wanneer je een negatieve testuitslag hebt, ontvang je van ons een reiscertificaat. Het certifcaat van de PCR-test en antigeen sneltest zijn echter wel verschillend. Kijk dus goed welk certificaat je nodig hebt voor jouw vakantiebestemming.

Om naar Kroatië te reizen kunnen beide certificaten gebruikt worden. Het document wordt op vijf punten gecontroleerd:

  • Het type test: een antigeen sneltest of een PCR-test
  • Het testresultaat: deze dient negatief te zijn
  • De voor- en achternaam: dit dient overeenkomstig te zijn met het paspoort
  • De datum en tijd van de afname van de test
  • De gegevens van het instituut of het laboratorium dat de test afnam

Wat is een coronatest?

Een coronatest is een test waarmee kan worden aangetoond of iemand besmet is met het COVID-19 virus. Er bestaan verschillende soorten coronatesten, zoals een antigeen sneltest en een PCR-test. Een antigeen sneltest geeft binnen 30 minuten de uitslag, waardoor je zeer snel weet of je op dat moment besmet bent met het virus. De uitslag van een PCR-test duurt iets langer (max. 24 uur), maar geeft tevens een iets nauwkeuriger resultaat. Daarnaast is de antigeen sneltest in veel gevallen niet geschikt om mee te reizen en een PCR-test wel. Echter is voor Kroatië een negatieve antigeen sneltest uitslag wel voldoende om het land binnen te komen.

Zowel de antigeen sneltest als de PCR-test (inclusief reiscertificaat) kunnen worden afgenomen op een van onze vijf testlocaties. Maak hier een coronatest afspraak op de door jou gewenste datum!

Certificaat

Bij een negatieve uitslag ontvang je van ons een internationaal reiscertificaat.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Thuis en op locatie testen mogelijk. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorg professionals.

Wil jij deze zomer op vakantie naar Kroatië?

Wil je deze zomer op vakantie of op reis? Boek gemakkelijk en snel een PCR-test met certificaat of sneltest op een van onze testlocaties. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Maak direct een afspraak