Coronatest Noorwegen vakantie & reizen

Ga je op vakantie heb je hiervoor een coronatest nodig? Bij ons kan je deze test gemakkelijk en snel afnemen, in heel Nederland. Onze sneltesten & PCR-testen zijn RIVM gevalideerd en inclusief internationaal reiscertificaat. Daarbij ontvang je ook een QR-code geschikt voor de CoronaCheck-app. Lees direct welke test je nodig hebt.

PCR-test

€99,-

Antigeen sneltest

€45,-
bij elke test

Eisen Noorwegen aan reisverklaring

Noorwegen laat weer alle reizigers toe vanuit de EU, EER, Schengengebied en het Verenigd Koninkrijk. Een coronabewijs of negatieve coronatest is niet noodzakelijk om toegang te krijgen tot het land. 

Leeftijdsgrens coronatest voor Noorwegen

De bovenstaande regels gelden voor volwassenen van 12 jaar of ouder.

Boek hier de coronatest voor Noorwegen

Locaties PCR-test met reiscertificaat Noorwegen

Amsterdam

Palamedesstraat 1, 1054 HS Amsterdam

Amsterdam

Plantage Muidergracht 53, 1018 TM Amsterdam

Amsterdam

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam

Amsterdam

IJsbaanpad 12, 1076CV, Amsterdam

Hoofddorp

Kruisweg 601, 2132 NA, Hoofddorp

Diemen

Stammerhove 3, 1112 VA, Diemen

Haarlem

Amsterdamsevaart 26, 2032 EB, Haarlem

Den Haag

Boekhorststraat 12, 2512 CR, Den Haag
vakantie noorwegen corona reizen

Reisadvies buitenland

De inreisbeperkingen van Noorwegen en bijkomende vereisten worden regelmatig aangepast. Een actueel overzicht met alle maatregelen en eisen kun je vinden middels het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ANWB Reiswijzer. Lees hier meer over coronatest voor vakantie.

Coronatest voor Noorwegen

Bijna overal ter wereld zijn momenteel inreisbeperkingen opgelegd aan binnenkomende reizigers, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In veel landen moet je daarom een negatieve corona testuitslag tonen om het land binnen te komen.

Op vakantie naar Noorwegen in 2021

Noorwegen staat bekend om haar natuurwonderen, zoals gletsjers, bossen, meren, watervallen en fjorden. Het Sognefjord ligt slechts 150 km ten noorden van de historische stad Bergen en is het langste fjord in de wereld. Ook het noorderlicht is een van de bekendste bezienswaardigheden van Noorwegen. Daarnaast is de hoofdstad Oslo ook erg geliefd onder vakantiegangers.

Alles over het reiscertificaat

Bij een negatief testresultaat krijg je van ons een reiscertificaat. Het certifcaat van de PCR-test en antigeen sneltest zijn echter niet hetzelfde. Kijk dus goed welk certificaat noodzakelijk is voor jouw vakantiebestemming.

Om Noorwegen binnen te komen zijn beide certificaten geschikt. Het document wordt op vijf punten gecontroleerd:

  • Het type test: een antigeen sneltest of een PCR-test
  • Het testresultaat: deze dient negatief te zijn
  • De voor- en achternaam: dit dient overeenkomstig te zijn met het paspoort
  • De datum en tijd van de afname van de test
  • De gegevens van het instituut of het laboratorium dat de test afnam

Wat is een coronatest?

Middels coronatest kan worden aangetoond of iemand besmet is met het COVID-19 virus. Er zijn verschillende soorten coronatesten, zoals een antigeen sneltest en een PCR-test. Wil je meteen het resultaat weten? De antigeen sneltest geeft binnen 30 minuten de uitslag. Ben je van plan om op reis te gaan? In veel gevallen is dan een PCR-test nodig Echter is dit voor Noorwegen niet het geval. De uitslag van een PCR-test duurt iets langer (max. 24 uur), maar geeft tevens een iets nauwkeuriger resultaat.

De antigeen sneltest en de PCR-test (inclusief certificaat) kunnen beiden worden afgenomen op een van onze vijf testlocaties. Ga goed voorbereid op reis en boek een afspraak op een van onze testlocaties.

Kosten coronatest voor reizen naar Noorwegen

De kosten voor een antigeen sneltest zijn €45,- De uitslag ontvang je binnen 30 minuten. De kosten voor een PCR-test bedragen €99,- Je ontvangst de uitslag nog dezelfde dag, mocht je voor 13:00 getest zijn. Anders is dit maximaal binnen 24 uur. Beide testen zijn inclusief het benodigde certificaat om Noorwegen binnen te komen.

Certificaat

Bij een negatieve uitslag ontvang je van ons een internationaal reiscertificaat.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Thuis en op locatie testen mogelijk. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorg professionals.

Wil jij deze zomer op vakantie naar Noorwegen?

Wil je deze zomer op vakantie of op reis? Boek gemakkelijk en snel een PCR-test met certificaat of sneltest op een van onze testlocaties. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Maak direct een afspraak