Coronatest Oostenrijk vakantie & reizen

Ga je op vakantie heb je hiervoor een coronatest nodig? Bij ons kan je deze test gemakkelijk en snel afnemen, in heel Nederland. Onze sneltesten & PCR-testen zijn RIVM gevalideerd en inclusief internationaal reiscertificaat. Daarbij ontvang je ook een QR-code geschikt voor de CoronaCheck-app. Lees direct welke test je nodig hebt.

PCR-test

€99,-

Antigeen sneltest

€45,-
bij elke test

Coronatest Oostenrijk

Momenteel moet je in Oostenrijk een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur) of sneltest (niet ouder dan 48 uur) bij je hebben om het land binnen te komen. De test kan ook in Oostenrijk binnen 24 uur na aankomst nog worden afgenomen.

Indien je in het bezit bent van een coronabewijs is het niet verplicht om een negatieve coronatest te laten zien. 

Leeftijdsgrens coronatest Oostenrijk

De bovenstaande regels gelden voor reizigers van 13 jaar of ouder.

Boek hier de coronatest voor Oostenrijk

Locaties PCR-test met reiscertificaat Oostenrijk

Amsterdam

Palamedesstraat 1, 1054 HS Amsterdam

Amsterdam

Plantage Muidergracht 53, 1018 TM Amsterdam

Amsterdam

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam

Amsterdam

IJsbaanpad 12, 1076CV, Amsterdam

Hoofddorp

Kruisweg 601, 2132 NA, Hoofddorp

Diemen

Stammerhove 3, 1112 VA, Diemen

Haarlem

Amsterdamsevaart 26, 2032 EB, Haarlem

Den Haag

Boekhorststraat 12, 2512 CR, Den Haag
vakantie oostenrijk corona reizen

Reisadvies buitenland

De situatie omtrent inreisbeperkingen naar Oostenrijk en bijkomende vereisten veranderen regelmatig. Een actueel overzicht met alle maatregelen en eisen kun je vinden via het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ANWB Reiswijzer.

Reizen naar Oostenrijk

Ben je van plan om naar Oostenrijk te gaan? Dan is het noodzakelijk om een negatieve corona testuitslag te laten zien. Zowel een PCR-test als een antigeen sneltest zijn hiervoor geschikt. Onze testen zijn RIVM gevalideerd, inclusief certificaat. De uitslag van de antigeen sneltest ontvang je binnen 15 minuten. Bij de PCR-test krijg je dezelfde dag nog de uitslag als je voor 13:00 bent getest. Maak nu snel een afspraak op een van onze testlocaties.

Op vakantie naar Oostenrijk in 2021

Wil je deze zomer jezelf omgeven met natuur? Dan is een vakantie in Oostenrijk ideaal. De langgerekte natuurgebieden zijn o.a. te vinden in Salzburgerland of Steiermark. Karinthië staat bekend als een bijzondere bestemming om te gaan duiken. In het Westen van Oostenrijk bevindt de deelstaat Vorarlberg zich, met veel klim- en wandelmogelijkheden.

Alles over het reiscertificaat

Je ontvangt van ons een reiscertificaat wanneer je negatief bent getest op het coronavirus. Het certifcaat van de PCR-test en antigeen sneltest zijn echter wel verschillend. Kijk dus goed welk certificaat nodig is voor jouw vakantiebestemming.

Om naar Oostenrijk te reizen zijn beiden certificaten goedgekeurd. Het document wordt op vijf punten gecontroleerd:

  • Type test: bij ons is dat de ‘PCR’
  • Testresultaat: dient negatief te zijn
  • Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort
  • Datum en tijd van afname van de test
  • Gegevens van het instituut of het laboratorium dat de test afnam

Wat is een coronatest?

Met de coronatest kan worden aangetoond of je besmet bent met het COVID-19 virus. Testservice biedt verschillende soorten coronatesten, zoals een antigeen sneltest en een PCR-test. Een antigeen sneltest laat binnen 30 minuten de uitslag zien, waardoor je direct zekerheid hebt. De uitslag van een PCR-test duurt iets langer (max. 24 uur), maar geeft tevens een iets nauwkeuriger resultaat. Voor Oostenrijk zijn beide testen geschikt om het land binnen te komen.

Onze testen (inclusief reiscertificaat) kunnen worden afgenomen op een van onze vijf testlocaties. Boek hier gemakkelijk een afspraak op de door jou gewenste datum en ga goed voorbereid op reis!

Kosten PCR-test en antigeen sneltest voor reizen naar Oostenrijk

De kosten voor een antigeen sneltest zijn €45,-. Het resultaat ontvang je daarbij binnen 30 minuten. De kosten voor een PCR-test bedragen €99,- Ben je vóór 13:00 uur getest? Dan ontvang je diezelfde dag nog de uitslag. Na 13:00 uur testen betekent dat je uiterlijk 24 uur later de uitslag ontvangt. Beiden testen zijn inclusief het benodigde certificaat om Oostenrijk binnen te komen.

Certificaat

Bij een negatieve uitslag ontvang je van ons een internationaal reiscertificaat.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Thuis en op locatie testen mogelijk. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorg professionals.

Wil jij deze zomer op vakantie naar Oostenrijk?

Wil je deze zomer op vakantie of op reis? Boek gemakkelijk en snel een PCR-test met certificaat of sneltest op een van onze testlocaties. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Maak direct een afspraak