Coronatest Schotland vakantie & reizen

Ga je op vakantie heb je hiervoor een coronatest nodig? Bij ons kan je deze test gemakkelijk en snel afnemen, in heel Nederland. Onze sneltesten & PCR-testen zijn RIVM gevalideerd en inclusief internationaal reiscertificaat. Daarbij ontvang je ook een QR-code geschikt voor de CoronaCheck-app. Lees direct welke test je nodig hebt.

PCR-test

€99,-

Antigeen sneltest

€45,-
bij elke test

Eisen Schotland reiscertificaat

Het is verplicht voor niet (volledig) gevaccineerde reizigers om bij aankomst in Schotland een negatieve coronatest te laten zien. De test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Dit mag een negatieve PCR- of antigeentest zijn. 

Leeftijdsgrens coronatest voor Schotland

De bovenstaande testverplichting om Schotland in te mogen reizen geldt voor iedereen vanaf 11 jaar.

Boek hier de coronatest voor Schotland

Locaties PCR-test met reiscertificaat Engeland

Amsterdam

Palamedesstraat 1, 1054 HS Amsterdam

Amsterdam

Plantage Muidergracht 53, 1018 TM Amsterdam

Amsterdam

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam

Amsterdam

IJsbaanpad 12, 1076CV, Amsterdam

Hoofddorp

Kruisweg 601, 2132 NA, Hoofddorp

Diemen

Stammerhove 3, 1112 VA, Diemen

Haarlem

Amsterdamsevaart 26, 2032 EB, Haarlem

Den Haag

Boekhorststraat 12, 2512 CR, Den Haag
vakantie schotland corona reizen

Reisadvies buitenland

De coronamaatregelen en vereiste documenten kunnen per land erg verschillend zijn. Daarnaast veranderen de inreisbeperkingen regelmatig. Dit geldt ook voor Schotland. Voor een een actueel overzicht van alle maatregelen en eisen kun je terecht bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ANWB Reiswijzer.

Coronatest voor Schotland

De meeste landen willen zeker weten dat inkomende reizigers niet besmet zijn met het coronavirus op het moment dat zij het land betreden. Vaak moet je daarom in het bezit zijn van een negatief testresultaat.

Op vakantie naar Schotland in 2021

Schotland is een land met veel natuur en een rijke geschiedenis. De steden Glasgow, Edinburgh, Inverness en Stirling worden veel bezocht door vakantiegangers. Daarnaast heeft het land veel natuurgebieden zoals, Trossachs en Loch Lomond (het grootste meer van Schotland).

Alles over het reiscertificaat

Wanneer je een negatieve testuitslag hebt, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee krijg je toegang tot Schotland. Het document wordt op 5 punten gecontroleerd:

  • Het type test: een antigeen sneltest of een PCR-test
  • Het testresultaat: deze dient negatief te zijn
  • De voor- en achternaam: dit dient overeenkomstig te zijn met het paspoort
  • De datum en tijd van de afname van de test
  • De gegevens van het instituut of het laboratorium dat de test afnam

Wat is een coronatest?

Er zijn verschillende soorten coronatesten die aan kunnen geven of je besmet bent met het coronavirus, zoals een antigeen sneltest en een PCR-test. Een antigeen sneltest geeft binnen 30 minuten de uitslag, waardoor je direct weet of je op dat moment besmet bent met het virus. De uitslag van een PCR-test duurt iets langer (max. 24 uur), maar geeft tevens een iets nauwkeuriger resultaat. Bovendien krijg je bij de PCR-test een internationaal reiscertificaat, wat een vereiste is om veel landen binnen te komen. Bij een antigeen sneltest krijg je een ander soort certificaat, die vaak niet geschikt is om mee te reizen.

Op vakantie naar Schotland? Beide testen kunnen worden afgenomen op een van onze vijf testlocaties. Boek snel een afspraak op de door jou gewenste datum en ga goed voorbereid op reis!

Kosten coronatest voor reizen naar Schotland

Voor je vakantie Schotland coronatest bieden wij testen inclusief internationaal reiscertificaat. De kosten voor een antigeen sneltest bij Testservice bedragen €45,-. De uitslag van deze test is binnen 30 minuten bekend. De kosten voor een PCR-test bedragen €99,- Ben je vóór 13:00 uur getest? Dan ontvang je diezelfde dag nog de uitslag. Na 13:00 uur testen betekent dat je uiterlijk 24 uur later de uitslag ontvangt. 

Certificaat

Bij een negatieve uitslag ontvang je van ons een internationaal reiscertificaat.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Thuis en op locatie testen mogelijk. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorg professionals.

Wil jij deze zomer op vakantie naar Schotland?

Wil je deze zomer op vakantie of op reis? Boek gemakkelijk en snel een PCR-test met certificaat of sneltest op een van onze testlocaties. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Maak direct een afspraak