Coronatest Tsjechië vakantie & reizen

Ga je op vakantie heb je hiervoor een coronatest nodig? Bij ons kan je deze test gemakkelijk en snel afnemen, in heel Nederland. Onze sneltesten & PCR-testen zijn RIVM gevalideerd en inclusief internationaal reiscertificaat. Daarbij ontvang je ook een QR-code geschikt voor de CoronaCheck-app. Lees direct welke test je nodig hebt.

PCR-test

€99,-

Antigeen sneltest

€45,-
bij elke test

Reiscertificaat Tsjechië

Om naar Tsjechië te reizen is een negatief testresultaat noodzakelijk. Dit mag zowel een PCR-test of een antigeen sneltest zijn. Tsjechië gebruikt momenteel een stoplichtsysteem om te bepalen of reizigers uit een ander EU-land mogen inreizen. Toeristische reizen zijn alleen toegestaan vanuit landen die op de groene lijst staan. Nederland staat op dit moment op de donkerrode lijst (zeer hoog risico). Dit houdt in dat je zowel voor het openbaar vervoer, als voor je vlucht een negatieve PCR-test (maximaal 72 uur oud voor vertrek) of een negatieve antigeen sneltest (maximaal 24 uur oud voor vertrek) moet laten zien.

Leeftijdsgrens PCR-test voor Tsjechië

De bovenstaande eisen gelden voor kinderen van 5 jaar of ouder.

Boek hier de coronatest voor Tsjechië

Locaties PCR-test met reiscertificaat Tsjechië

Amsterdam

Palamedesstraat 1, 1054 HS Amsterdam

Amsterdam

Plantage Muidergracht 53, 1018 TM Amsterdam

Amsterdam

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam

Amsterdam

IJsbaanpad 12, 1076CV, Amsterdam

Hoofddorp

Kruisweg 601, 2132 NA, Hoofddorp

Diemen

Stammerhove 3, 1112 VA, Diemen

Haarlem

Amsterdamsevaart 26, 2032 EB, Haarlem

Den Haag

Boekhorststraat 12, 2512 CR, Den Haag
vakantie tsjechië corona reizen

Reisadvies buitenland

De situatie omtrent inreisbeperkingen naar Tsjechië en bijkomende vereisten veranderen regelmatig. Een actueel overzicht met alle maatregelen en eisen kun je vinden middels het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ANWB Reiswijzer.

 

Coronatest voor Tsjechië

Bijna alle landen hebben momenteel inreisbeperkingen opgelegd aan binnenkomende reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom moet je op dit moment in veel landen een negatieve uitslag van een coronatest laten zien, om toegang te krijgen tot het land. Dit heet ook wel een coronapaspoort of certificaat.

Op vakantie naar Tsjechië in 2021

Tsjechië is een populaire vakantiebestemming onder wandelaars, cultuurliefhebbers, natuurliefhebbers, sportievelingen en mensen die op zoek zijn naar een relatieve betaalbare vakantiebestemming. Ook de stad Praag behoort tot een van de bekendste stedentrips van Europa.

Alles over het certificaat

Wanneer je een negatieve testuitslag hebt, ontvang je van ons een reiscertificaat. Het certifcaat van de PCR-test en antigeen sneltest zijn echter niet hetzelfde. Kijk dus goed welk certificaat er vereist is voor jouw vakantiebestemming.

Om naar Tsjechië te reizen zijn beide certificaten geschikt. Het document wordt op vijf punten gecontroleerd:

  • Het type test: een antigeen sneltest of een PCR-test
  • Het testresultaat: deze dient negatief te zijn
  • De voor- en achternaam: dit dient overeenkomstig te zijn met het paspoort
  • De datum en tijd van de afname van de test
  • De gegevens van het instituut of het laboratorium dat de test afnam

Alles over de coronatest


Met een coronatest kan worden vastgesteld of iemand besmet is met het COVID-19 virus. De coronatesten die wij aanbieden zijn de antigeen sneltest en de PCR-test. Een antigeen sneltest geeft binnen 15 minuten de uitslag, waardoor je zeer snel weet of je op dat moment besmet bent met het virus. De uitslag van een PCR-test duurt iets langer (max. 24 uur), maar geeft een iets nauwkeuriger resultaat. Bovendien is de antigeen sneltest vaak niet geschikt om mee te reizen en een PCR-test wel. Echter is voor Tsjechië een negatieve antigeen sneltest uitslag wel voldoende om toegang te krijgen tot het land.

Zowel de antigeen sneltest als de PCR-test (inclusief reiscertificaat) kunnen worden afgenomen op een van onze vijf testlocaties. Boek hier gemakkelijk een afspraak op de door jou gewenste datum!

Kosten PCR-test en antigeen sneltest voor reizen naar Tsjechië

De kosten voor een antigeen sneltest om naar Tsjechië te reizen zijn €45,- De uitslag ontvang je daarbij binnen 15 minuten. De kosten voor een PCR-test bedragen €99,- Ben je vóór 13:00 uur getest? Dan ontvang je diezelfde dag nog de uitslag. Na 13:00 uur testen betekent dat je uiterlijk 24 uur later de uitslag ontvangt. Beide testen zijn inclusief het benodigde certificaat.

Certificaat

Bij een negatieve uitslag ontvang je van ons een internationaal reiscertificaat.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Thuis en op locatie testen mogelijk. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorg professionals.

Wil jij deze zomer op vakantie naar Tsjechië?

Wil je deze zomer op vakantie of op reis? Boek gemakkelijk en snel een PCR-test met certificaat of sneltest op een van onze testlocaties. Zo ga je goed voorbereid op reis!

Maak direct een afspraak