PCR-test

De PCR-test is een test waarmee gekeken wordt of een persoon besmet is met het coronavirus. Door middel van een keel- en neusswab wordt genetisch materiaal afgenomen waarmee aangetoond wordt of het virus aanwezig is. Maak een afspraak voor de PCR-test met certificaat bij Testservice.nl.

PCR-test afspraak maken

PCR-test

€89,-

Spoed PCR-test

€129,-

Snelle uitslag

Direct uitslag bij sneltest en spoed PCR-test. Budget PCR-test dezelfde dag vóór 22:00.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Zakelijk op locatie testen mogelijk of op onze locatie. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorgprofessionals.

corona-test-testservice

Wat is een PCR-test?

Een PCR-test (polymerase chain reaction test) toont aan of je besmet bent met het coronavirus. Dit wordt gedaan aan de hand van een keel- en neusswab. In de test wordt een stukje genetisch materiaal sterk vermenigvuldigd om aan te tonen of het virus aanwezig is. Binnen een paar dagen na de besmetting kan de PCR-test al het virus aantonen. Je hoeft hiervoor geen symptomen te hebben.

Hoe lang duurt een PCR-test?

De coronatest is in enkele minuten afgenomen en neemt dus niet veel tijd in beslag.

Wanneer krijg je de uitslag?

Wanneer het materiaal is afgenomen wordt het naar ons laboratorium gestuurd. Hier wordt het geanalyseerd. Bij de spoed PCR-test ontvang je de uitslag binnen 1 uur. De budget PCR-test uitslag ontvang je dezelfde dag vóór 22:00.

Onze testlocatie

Amsterdam Centrum

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam

Hoe wordt de PCR-test afgenomen?

Bij een PCR-test wordt er een monster afgenomen uit je slijmvlies door middel van een swab uit de neus en keel. Dit wordt gedaan onder medisch toezicht. Vervolgens wordt dit monster geanalyseerd in samenwerking met ons laboratorium. Bij een spoed PCR-test wordt de coronatest op eigen locatie geanalyseerd met de benodigde apparatuur. Zo kunnen wij binnen een uur de uitslag krijgen en mededelen. Bij een normale PCR-test worden de swaps naar het laboratorium opgestuurd en zal het daar onderzocht worden op de aanwezigheid van het virus. Bij beide testen wordt er gekeken of er genetisch materiaal van het virus te vinden is in het opgevangen monster. Op basis hiervan krijg je een positieve of een negatieve testuitslag en wordt er dus vastgesteld of bent besmet met het virus. Bij een negatieve uitslag ontvang je de reisverklaring per beveiligde mail. Bij een positieve uitslag zijn wij verplicht de GGD te informeren en neemt de GGD contact met je op over het vervolgproces. Verder is de test voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd. 

Wanneer heb je een PCR-test met certificaat nodig?

Voor veel internationale reizen is het verplicht om een negatieve PCR-test te laten zien met een begeleidend internationaal reiscertificaat. De PCR-test is dus geschikt voor mensen die van plan zijn om naar het buitenland te reizen. Check de meest actuele corona-updates voor jouw vakantiebestemming op de website van de Rijksoverheid. Op onze website is ook meer informatie beschikbaar over corona en reizen.

Hoe betrouwbaar is de PCR-test?

De PCR-test is de meest gebruikte en meest betrouwbare test voor het virus en is door het RIVM gevalideerd. Het heeft een hoge gevoeligheid. Dat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die weinig virusdeeltjes bij zich draagt.

Elke test en dus ook de PCR-test heeft altijd een klein percentage fout-positieven (iemand is niet besmet, maar wel positief getest) en fout-negatieven (de patiënt is besmet, negatief getest).

Dit kan gebeuren wanneer:

  • Je te vroeg test na de besmetting. Er is nog niet genoeg virus om met de test te vinden.
  • Als je te laat test en bijna geen klachten meer hebt. Er zijn dan te weinig virusdeeltjes meer aanwezig.
  • Er nog infectiedeeltjes in de keel aanwezig zijn, maar het geen besmettelijke virusdeeltjes zijn.
  • De test verkeerd wordt uitgevoerd. Hierdoor is de uitslag onbetrouwbaar.
  • Het binnen de foutmarge van een test valt. Echter is de kans op een fout-positieve uitslag bij een PCR-test heel zeldzaam.

.

Wat is het verschil tussen een PCR-test en sneltest?

Een PCR-test is gevoeliger dan een antigeen sneltest. Dit betekent dat een PCR-test al in een heel vroeg stadium kan aantonen of je besmet bent met het coronavirus in vergelijking met de sneltest.

Wanneer je nog maar weinig virusdeeltjes in je lichaam hebt, kan het zijn dat de sneltest deze (nog) niet opspoort, terwijl de PCR-test dit wel doet. Dit zou kunnen betekenen dat je bij een sneltest in een heel vroeg stadium een onterecht negatief testresultaat kan krijgen. Deze kans is bij een PCR-test veel kleiner.

Waar kan je een PCR-test afnemen?

Wij hebben een testlocatie in Amsterdam Centrum. Je kan bij ons online een coronatest afspraak maken op de door jou gewenste datum.

Onze testlocatie

Amsterdam Centrum

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam

Maak direct een afspraak voor een PCR-test

Vergeet niet je paspoort of ID (rijbewijs niet toegestaan) mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Boek dan opvolgend in het boekingssysteem elke persoon apart met zijn/haar persoonsgegevens.

Maak direct een afspraak