Antigeen sneltest

De antigeen sneltest is een coronatest waarmee snel gekeken kan worden of iemand COVID-19 heeft. Dit maakt het bij uitstek een geschikte test wanneer tijd een belangrijke factor is. 

Sneltest afspraak maken

Snelle uitslag

Direct uitslag bij sneltest en spoed PCR-test. Budget PCR-test zelfde dag vóór 22:00.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Zakelijk op locatie testen mogelijk of op onze locatie. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorgprofessionals.

pcr-test-reizen-antigeen-sneltest

Wat is een antigeen sneltest?

De officiële benaming voor de test is de SARS-VOC-2 Rapid Antigen Test en toont aan of je op dat moment besmet bent met het coronavirus. Een antigeen sneltest maakt het mogelijk om binnen dertig minuten de uitslag te krijgen. De testen worden uitgevoerd in samenwerking met de GGD en onder begeleiding van BIG geregistreerde zorg professionals.

De sneltest voldoet vaak niet voor reizigers naar het buitenland. Hiervoor is de PCR-test geschikt. Wanneer je opzoek bent naar een gevalideerde test om mee naar het buitenland te reizen is het dus in veel gevallen nodig om een afspraak te maken voor een PCR-test (deze komt inclusief een begeleidend internationaal reiscertificaat). Bekijk de reispagina voor meer informatie over reizen met antigeen sneltest of PCR-test.

Onze testlocatie

Amsterdam Centrum

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam

Hoe werkt een sneltest?

De test wordt met behulp van een wattenstaafje via de neus afgenomen. Dit wordt ook wel een nasofaryngeale swab genoemd. Wanneer het materiaal is afgenomen is het direct mogelijk om te testen, waardoor de resultaten snel beschikbaar zijn. Het testmateriaal wordt onderzocht op eiwitten (antigenen) van het virus. Op basis daarvan kan er worden vastgesteld of je wel of niet besmet bent met het virus.

De antigeen sneltest wordt gebruikt bij zowel mensen met symptomen als mensen zonder symptomen. De sneltest is voor iedereen die wil weten of hij of zij op dat moment besmet is met het coronavirus. Deze test is hetzelfde als de lateral flow antigen test.

Uitslag antigeen test

Doordat het direct mogelijk is om het afgenomen materiaal te testen op antigenen, is het mogelijk om zeer snel de uitslag te krijgen. Gemiddeld ontvang je de uitslag binnen 30 minuten. Wanneer een testuitslag positief is geldt er een meldingsplicht naar de GGD en wordt verdere opvolging van de officiële stappen in gang gezet.

Wanneer heb je de coronatest nodig?

De antigeen sneltest is bedoeld voor iedereen die wil weten of hij of zij op dat moment besmet is met het coronavirus. Wanneer er geen sprake is van symptomen, maar je bijvoorbeeld in contact bent geweest met een positief getest persoon, raden wij je een PCR-test aan. Echter is het ook mogelijk om zonder klachten een sneltest te doen, bijvoorbeeld in het geval van evenementen of bij werknemers die op locatie willen werken. Met klachten raden wij altijd aan om langs de GGD te gaan.

Hoe betrouwbaar is een sneltest?

De antigeen sneltesten die wij gebruiken zijn CE-gecertificeerd en officieel gevalideerd door het RIVM. Bij een negatieve test is de kans zeer aannemelijk dat je niet besmettelijk bent, maar dit is niet met 100% zekerheid uit te sluiten. De antigeen sneltest meet namelijk alleen virusdeeltjes die zich al hebben ontwikkeld in het lichaam (vanaf 3-5 dagen). Het kan daardoor voorkomen dat je wel al besmet bent, maar dat de virusdeeltjes zich nog niet hebben ontwikkeld. Hierdoor is het mogelijk dat je na een sneltest een negatieve uitslag krijgt, maar wel al besmettelijk bent voor anderen. De sneltest is dus betrouwbaar, maar kan geen 100% garantie geven dat een negatief testresultaat daadwerkelijk betekent dat je niet besmet bent met het coronavirus.

sneltest corona

Het verschil tussen de antigeen sneltest en PCR-test

Een PCR-test is zeer gevoelig en detecteert zowel hoge als lage concentraties van het virus in je lichaam. Hierdoor is de uitslag betrouwbaarder dan de uitslag van een antigeen sneltest. Een PCR-test kan echter alleen met speciale apparatuur en in samenwerking met een laboratorium worden geanalyseerd. Voor de sneltest is geen laboratorium nodig, waardoor de uitslag een stuk sneller gegeven kan worden. Bij een sneltest is de uitslag vaak al binnen 30 minuten bekend. Een uitslag van de PCR test is bij een spoed PCR-test binnen een uur en met een budget PCR-test binnen 24 uur bekend.

Daarnaast is een PCR-test geschikt voor het reizen naar het buitenland. Een antigeen-sneltest is dat in sommige gevallen niet. Veel landen hanteren inreisbeperkingen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Een negatieve PCR-testuitslag en een begeleidend reiscertificaat zijn daarom vaak noodzakelijk om naar een land te reizen. De PCR-testen van Testservice.nl zijn inclusief een internationaal reiscertificaat en geschikt voor zowel particulieren als bedrijven.

Waar kun je een sneltest doen?

Wij hebben een testlocatie in Amsterdam Centrum. Maak hier eenvoudig een testafspraak op de door jou gewenste datum.

Antigeen sneltest voor bedrijven en evenementen

Testservice.nl biedt voor bedrijven, ondernemingen en evenementen verschillende oplossingen. Zo kunnen wij binnen twee uur op locatie zijn om alle werknemers te testen op het virus. Natuurlijk kunnen werknemers ook zelf langskomen op onze locatie. De antigeen-sneltesten maken het mogelijk om op een snelle manier te beoordelen of werknemers veilig aan het werk kunnen op locatie. De testen verkleinen de kans dat werknemers die besmet zijn met het coronavirus de werkvloer betreden en andere werknemers kunnen besmetten. 

Ook voor evenementen is de antigeen sneltest zeer geschikt. Door de snelle uitslag van de testen kan beoordeeld worden of bezoekers veilig de evenementenlocatie kunnen betreden. Hierdoor wordt tevens de kans op besmetting verkleind.

Onze testlocatie

Amsterdam Centrum

Nieuwezijds Voorburgwal 178, 1012 SJ Amsterdam

Maak direct een afspraak voor een sneltest

Vergeet niet je paspoort of ID (rijbewijs niet toegestaan) mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Boek dan opvolgend in het boekingssysteem elke persoon apart met zijn/haar persoonsgegevens.

Maak direct een afspraak