Sneltest corona

De corona sneltest is een antigeen test waarmee snel gekeken kan worden of iemand COVID-19 heeft. Dit maakt het bij uitstek een geschikte test wanneer tijd een belangrijke factor is. 

Sneltest afspraak maken

Snelle uitslag

Binnen 30 minuten de uitslag bij sneltest. PCR-test dezelfde of volgende dag.

Betrouwbaar

De tests die wij gebruiken zijn officieel door het RIVM gevalideerd.

Service

Thuis en op locatie testen mogelijk. Binnen 2 uur op locatie.

Medisch toezicht

Samenwerking GGD en BIG geregistreerde zorg professionals.

pcr test sneltest corona

Wat is een sneltest?

De officiële benaming voor de test is de SARS-VOC-2 Rapid Antigen Test en toont aan of je op dat moment besmet bent met het coronavirus. Een sneltest maakt het mogelijk om binnen dertig minuten de uitslag te krijgen. De testen worden uitgevoerd in samenwerking met de GGD en onder begeleiding van BIG geregistreerde zorg professionals.

De sneltest voldoet vaak niet voor reizigers naar het buitenland. Hiervoor is de PCR-test geschikt. Wanneer je opzoek bent naar een gevalideerde test om mee naar het buitenland te reizen is het dus in veel gevallen nodig om een afspraak te maken voor een PCR-test (deze komt inclusief een begeleidend internationaal reiscertificaat).

Hoe werkt een sneltest?

De test wordt met behulp van een wattenstaafje via de neus en mond afgenomen. Dit wordt ook wel een nasofaryngeale swab genoemd. De sneltesten zijn een stuk gebruiksvriendelijker dan de corona testen die bij de meeste mensen bekend zijn, omdat ze minder diep de neus in gaan. De test is geschikt voor zelfafname, maar dient wel afgenomen te worden onder begeleiding van een zorgprofessional.

Wanneer het materiaal is afgenomen is het direct mogelijk om te testen, waardoor de resultaten snel beschikbaar zijn. Het testmateriaal wordt onderzocht op eiwitten (antigenen) van het virus. Op basis daarvan kan er worden vastgesteld of je wel of niet besmet bent met het virus.

De antigeen sneltesten worden gebruikt bij zowel mensen met symptomen als mensen zonder symptomen. In het geval van klachten wordt de test altijd door een zorgprofessional afgenomen. De sneltest is voor iedereen die wil weten of hij of zij op dat moment besmet is met het coronavirus.

Uitslag sneltest

Doordat het direct mogelijk is om het afgenomen materiaal te testen op antigenen, is het mogelijk om zeer snel de uitslag te krijgen. Gemiddeld ontvang je de uitslag binnen 30 minuten. Wanneer een testuitslag positief is geldt er een meldingsplicht naar de GGD en wordt verdere opvolging van de officiële stappen in gang gezet.

Wanneer heb je een Corona sneltest nodig?

De antigeen-sneltest is bedoeld voor iedereen met klachten die wil weten of hij of zij op dat moment besmet is met het coronavirus. Wanneer er geen sprake is van symptomen, maar je bijvoorbeeld in contact bent geweest met een positief getest persoon, raden wij je een PCR-test aan. Echter is het ook mogelijk om zonder klachten een sneltest te doen, bijvoorbeeld in het geval van evenementen of bij werknemers die op locatie willen werken.

Hoe betrouwbaar is een sneltest?

De antigeen sneltesten die wij gebruiken zijn CE-gecertificeerd en officieel gevalideerd door het RIVM. Bij een negatieve test is de kans zeer aannemelijk dat je niet besmettelijk bent, maar dit is niet met 100% zekerheid uit te sluiten. De antigeen sneltest meet namelijk alleen virusdeeltjes die zich al hebben ontwikkeld in het lichaam (vanaf 3-5 dagen). Het kan daardoor voorkomen dat je wel al besmet bent, maar dat de virusdeeltjes zich nog niet hebben ontwikkeld. Hierdoor is het mogelijk dat je na een sneltest een negatieve uitslag krijgt, maar wel al besmettelijk bent voor anderen. De sneltest is dus betrouwbaar, maar kan geen 100% garantie geven dat een negatief testresultaat daadwerkelijk betekent dat je niet besmet bent met het coronavirus.

sneltest corona

Het verschil tussen de sneltest en PCR-test

Een PCR-test is zeer gevoelig en detecteert zowel hoge als lage concentraties van het virus in je lichaam. Hierdoor is de uitslag betrouwbaarder dan de uitslag van een antigeen sneltest. Een PCR-test kan echter alleen in een laboratorium worden uitgevoerd en geanalyseerd. Voor de sneltest is geen laboratorium nodig, waardoor de uitslag een stuk sneller gegeven kan worden. Bij een PCR-test is de uitslag gemiddeld na 48 uur bekend, bij een sneltest gemiddeld na 30 minuten.

Daarnaast is een PCR-test geschikt voor het reizen naar het buitenland. Een antigeen-sneltest is dit vaak niet. Bijna alle landen hebben momenteel een inreisbeperking aan binnenkomende reizigers opgelegd om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Een negatieve PCR-testuitslag en een begeleidend certificaat zijn vaak noodzakelijk om naar een land te reizen. De PCR-testen van Testservice.nl zijn inclusief een internationaal reiscertificaat en geschikt voor zowel particulieren als bedrijven.

Waar kun je een sneltest doen?

Wij hebben diverse testlocaties door heel Nederland. Momenteel zijn we gevestigd in Amsterdam, Diemen, Haarlem, Hoofddorp en Den Haag. Je kunt via onze website eenvoudig een test afspraak maken op de door jou gewenste locatie.

Sneltesten voor bedrijven en evenementen

Testservice.nl biedt voor bedrijven, ondernemingen en organisaties verschillende oplossingen. Zo kunnen wij binnen twee uur op locatie zijn om alle werknemers te testen op het virus. Natuurlijk kunnen werknemers ook zelf langskomen op een van onze locaties. De antigeen-sneltesten maken het mogelijk om op een snelle manier te beoordelen of werknemers veilig aan het werk kunnen op locatie. De testen verkleinen de kans dat werknemers die besmet zijn met het coronavirus de werkvloer betreden en andere werknemers kunnen besmetten. Een preventief testbeleid wordt momenteel zelfs gesubsidieerd door de overheid, waardoor bedrijven enkel achteraf hoeven te betalen wanneer er incidenten zijn geweest of er reis certificaten nodig zijn.

Ook voor evenementen zijn de antigeen-sneltesten zeer geschikt. Door de snelle uitslag van de testen kan beoordeeld worden of bezoekers veilig de evenementenlocatie kunnen betreden. Hierdoor wordt de kans op besmetting tevens verkleind.

Maak direct een afspraak voor een sneltest.

Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen naar de testlocatie. Wil je meerdere afspraken maken? Boek dan opvolgend in het boekingssysteem elke persoon apart met zijn/haar persoonsgegevens.

Maak direct een afspraak