Veelgestelde vragen

Bij Testservice.nl kan je terecht voor diverse coronatesten namelijk de sneltest, PCR-test en spoed PCR-test. Met de antigeen sneltest ontvang je binnen 30 minuten het COVID-19 testresultaat. De PCR-test toont binnen enkele uren aan of je besmet bent met corona, daarom ontvang je hiervan dezelfde dag de uitslag vóór 22:00.  Bij de spoed PCR-test ontvang je de uitslag binnen 1 uur.

Onze testen zijn CE-gecertificeerd en betrouwbaar bevonden door het RIVM. Kijk voordat je op reis gaat welke test je gedaan moet hebben om het land te mogen bezoeken. Lees hier meer over corona en reizen.

Dat hangt af van de reden waarom je een coronatest wilt doen. Als je snel de uitslag wilt hebben, is de antigeen sneltest of de spoed PCR-test handig om te doen. Bij de spoed PCR-test ontvang je de uitslag binnen 1 uur. Bij een reguliere PCR-test ontvang je de uitslag dezelfde dag vóór 22:00. Een PCR-test is wel gevoeliger dan de sneltest. Dit houdt in dat een PCR-test al in een heel vroeg stadium kan aantonen of je besmet bent met het coronavirus in vergelijking met de sneltest.

Als je een test wilt om te reizen, hangt het af van het land welke test geschikt is. Lees hier meer over corona en reizen

Helaas is het niet meer mogelijk om via de overheid een gesubsidieerde test te boeken.

Middels een e-mail ontvang je de uitslag, het bijbehorende (reis)certificaat en de QR-code.

Ja, bij alle testen ontvang je een certificaat bij een negatieve uitslag. Ook krijg je van ons een QR-code voor in de CoronaCheck-app.

Nee, bij onze sneltest en PCR-test zit een certificaat bij de prijs inbegrepen. Het is daarom niet nodig achteraf een reiscertificaat te bestellen.

Het kan per certificaat verschillen wat er op vermeld staat.

PCR-test

 • Naam
 • Geboortedatum
 • Documentnummer identiteitsbewijs (geen rijbewijs)
 • Manier van testafname
 • Datum en tijd van testafname
 • Datum van de uitslag
 • Testresultaat
 • Type test
 • De gegevens van het laboratorium, naam en handtekening van onze medisch directeur

Sneltest

 • Naam
 • Datum en tijd van testafname
 • Testresultaat
 • Type test
 • Naam en handtekening van onze medisch directeur 

Om een geldig certificaat uit te geven, hebben wij de volgende gegevens nodig:

 1. Volledige voornaam/ voornamen zoals vermeld in je paspoort
 2. Achternaam
 3. Documentnummer van je identiteitsbewijs (geen rijbewijs)
 4. Adres- en contactgegevens:
  – Straatnaam en huisnummer
  – Postcode en woonplaats
  – E-mailadres
  – Mobiel nummer

Wij nemen geen testen af bij kinderen onder 12 jaar. Voor het testen van kinderen raden we aan om bij de GGD een test af te nemen.

Tijdens het boeken betaal je de test direct via iDeal of je creditcard. Voor bedrijven met meerdere medewerkers is het mogelijk om dit op factuur te doen.

Ja, je krijgt standaard van ons een factuur. Mocht je de factuur kwijt zijn, dan kan je via ons contactformulier een kopie aanvragen.

Bij een afspraak moet je je paspoort of identiteitskaart meenemen ter identificatie. Een rijbewijs is niet geldig en kan niet gebruikt worden als identiteitsbewijs.

Ja, het is mogelijk om je coronatest meer dan 24 uur van tevoren te annuleren. Neem contact op om de test te annuleren. Zodra wij de annulering hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail. Doe je dit meer dan 24 uur van tevoren, dan vindt er een restitutie plaats van het volledige bedrag. Bij een annulering binnen 24 uur van je afspraak krijg je helaas je geld niet terug.

Het is mogelijk dat de mail in je ongewenste mailbox terecht is gekomen. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je contact met ons opnemen.

Wij zijn verplicht om positieve uitslagen te melden aan de GGD en mogen dit niet anoniem doen. Het SARS-CoV-2 valt onder de meldingsplicht infectieziekten volgens de Wet publieke gezondheid (Wpg). We zullen bij een positief testresultaat vragen naar aanvullende gegevens zoals je BSN nummer. Na de melding zal de GGD contact met je opnemen voor een bron- en contactonderzoek. Volg altijd de richtlijnen van het RIVM.

Wij bewaren jouw gegevens zorgvuldig op een beveiligde server. Testresultaten worden uitsluitend bekend gemaakt aan de arts en degene die is opgegeven om de test af te nemen. Wij zijn wettelijk verplicht om positieve testresultaten te melden aan de GGD.

Tijdens het afnemen van de test kan het een onprettig gevoel geven. Dit is echter wel verschillend per persoon.

Tot twee weken na een besmetting kan je nog het coronavirus bij je dragen. Er kunnen tot dan nog sporen van het virus aanwezig zijn in de neus en/of keel. Reizen is helaas niet mogelijk, maar als je klachtenvrij bent, kan je geen anderen meer besmetten.

Nee, je dient je te allen tijde te houden aan de regels van het RIVM.

Nee, je wordt alleen positief getest als je besmet bent met het coronavirus (SARS-CoV-2). De griep wordt veroorzaakt door een influenzavirus. Voor meer informatie kan je terecht bij de website van de Rijksoverheid.

Nadat je bij ons een coronatest hebt afgenomen ontvang je van ons de uitslag middels een e-mail. In deze mail staat ook de code vermeldt die je nodig hebt voor het aanmaken van een QR-code in de CoronaCheck-app. Klik op de link uit de mail en vul hier de code in. De QR-code wordt nu aan CoronaCheck-app toegevoegd. Deze is vervolgens binnen enkele minuten zichtbaar.

Voor meer informatie over het gebruik van de CoronaCheck-app kan je terecht op de website van de Rijksoverheid

Antigeen sneltest

Met de SARS-COV-2-Rapid Antigen test (dit is de officiële benaming) testen wij op de aanwezigheid van het SARS-CoV-2 virus in het lichaam. Dit is het virus wat de oorzaak van de ziekte COVID-19 is. De test wordt afgenomen middels een wattenstaafje in de neus waarbij testmateriaal wordt afgenomen. Het testresultaat is binnen circa 30 minuten bekend. Lees hier meer over onze antigeen sneltest

Ja, je krijgt een certificaat en QR-code bij een negatieve uitslag. Op het certificaat staat het volgende vermeldt:

 • Naam
 • Datum en tijd van testafname
 • Testresultaat
 • Type test
 • Naam en handtekening van onze medisch directeur

Binnen maximaal een halfuur na afname. Mocht je na een halfuur niks ontvangen hebben, ook niet in je spam, neem dan contact met ons op.

Heb je een gevalideerde sneltest gedaan en is de uitslag positief? Dan hoef je geen aanvullende PCR-test te doen. De gevalideerde sneltesten zijn betrouwbaar genoeg bij een positieve uitslag. Je gaat direct in isolatie en volgt de richtlijnen van het RIVM.

Met de COVID-19 sneltest kunnen wij binnen een half uur vaststellen of iemand besmet is met het corona virus. Zo kunnen we in korte tijd positieve gevallen traceren en onnodige besmetting voorkomen.
De COVID-19 sneltest meet alleen virusdeeltjes die zich al hebben ontwikkeld in het lichaam (vanaf 3-5 dagen). Het kan namelijk voorkomen dat u al wel besmet bent maar dat de virusdeeltjes zich nog niet hebben ontwikkeld. Grote kans dat u, zonder het zelf te weten, andere mensen besmet.

Ja, de antigeen sneltest is betrouwbaar. Wij bieden de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test aan van Roche. Dit betreft een CE-gemarkeerde sneltest die goedgekeurd is door het RIVM en de GGD. Bij een positieve uitslag is het niet nodig om een aanvullende PCR-test te doen. 

Een PCR-test is gevoeliger dan een antigeen sneltest. Dit houdt in dat een PCR-test al in een heel vroeg stadium kan aantonen of je besmet bent met het coronavirus in vergelijking met de sneltest. Daarnaast wordt de uitslag van een PCR-test maximaal binnen 24 uur weergegeven. Bij een sneltest is dit met circa 30 minuten.

Je krijgt bij de sneltest een ander certificaat dan bij de PCR-test. Deze wordt in sommige gevallen ook goedgekeurd. Vaak heb je een reiscertificaat van een PCR-test nodig, dus controleer voor je op reis gaat goed de eisen die worden gesteld door het desbetreffende land. Check de meest actuele corona-updates voor jouw vakantiebestemming op de website van de Rijksoverheid. Lees hier meer over corona en vakantie.

De COVID-19 sneltest wordt door middel van een wattenstaafje via de neus afgenomen. De testafname inclusief administratieve verwerking duurt ongeveer drie à vijf minuten per persoon.

Gelieve 15 minuten voor afname van de test niet eten en drinken.

PCR test (inclusief reiscertificaat)

Met een PCR-test kan het COVID-19 virus snel getraceerd worden. Ook als er nog maar heel weinig virusdeeltjes zich in het lichaam bevinden. Door dit in een vroeg stadium te doen, kunnen de mensen die besmet zijn in isolatie gaan en voorkomen we dat andere mensen onnodig besmet worden.

De actuele COVID-19 PCR-test prijs is voor een individuele testafname. 

Met de COVID-19 PCR-test kunnen we het virus in een heel vroeg stadium testen. Ook als er maar heel weinig virusdeeltjes zich in het lichaam bevinden. Dit is in tegenstelling tot de COVID-19 sneltest, hier kun je het virus pas traceren als er zich veel virusdeeltjes in het lichaam bevinden.

Ja, de SARS-CoV-2 middels RT-PCR test (dat is de officiële benaming) die wij aanbieden is op 2 april 2020 door het RIVM gevalideerd. Bekijk de door het RIVM afgegeven verklaring van prestatie. Voor de COVID-19 diagnostiek werken wij samen met Sanquin.

De COVID-19 PCR test wordt met behulp van een wattenstaafje via de neus en mond afgenomen. De testafname inclusief administratieve verwerking duurt ongeveer drie à vijf minuten per persoon.
Gelieve 15 minuten voor afname van de test niet eten en drinken.

Je ontvangt de uitslag via de mail dezelfde dag vóór 22:00.

Bedrijven

Emailadres: info@testservice.nl
Telefoonnummer: 085 0291 838

Testservice biedt voor bedrijven, ondernemingen of organisaties verschillende mogelijkheden. Wij kunnen binnen 2 uur op locatie zijn er en ervoor zorgen dat alle medewerkers getest worden. Wij bieden zowel PCR als sneltesten aan. U kunt uw personeel langs laten komen op onze locatie of wij komen langs op uw locatie. Dezelfde dag krijgt u dan de uitslag. Zo zorgen wij samen voor een zo veilig mogelijke omgeving voor uw medewerkers binnen uw organisatie. Voor personeelsleden die op zakenreis moeten bieden wij natuurlijk de PCR test met een reis certificaat aan.

 • Testresultaten en uitslag binnen 15 minuten
 • Goedgekeurd door de Nederlandse overheid
 • Met CE markering
 • Test wordt bij u op locatie afgenomen
 • Voorkom onnodig verspreiding of sluiting

Evenementen